Matematik

hjælp til terminsprøve i morgen. vektorer

10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)
hej nogen der kan hjælpe mig med den her opgave inden i morgen. den er fra november-december eksamen i 2000

vektor a's længde er 5, vektor b = 3/2*vektor a + 2*vektor a-hat

jeg skal finde vinklen mellem vektor a og vektor b

arealet af parallellogrammet udspændt af vektor a og vektor b

og så har er der en vektor c, som står vinkelret på vektor b og hvor projektionen af c på a = - vektor a
jeg skal skal så finde længden af vektor c


er der nogen der kan hjælpe mig hurtigt?

Svar #1
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

jeg har fået vinklen til 53,13
arealet til 50
og så sidder jeg fast i opgaven med vektor c

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2004 af riquelme (Slettet)

skitser situationen på et stykke papir.. du ender med en retvinklet trekant, hvor hypotenusen er c og den ene vinkel er v = 90° minus den vinkel du fandt i første del.. på den måde bliver c = 5/cos(v) (så vidt jeg lige kan se)

Svar #3
10. marts 2004 af PiaZorro (Slettet)

det giver perfekt mening. tak skal du have. måske burde jeg have husket på cosinus og sinus-reglerne fra 1g.
men, bare lige for at være helt sikker, hvor kommer projektionen af c på a ind? er det fordi man i princippet går "baglæns" tilbage af a, og dette er projektionen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2004 af riquelme (Slettet)

du tegner a og c fra samme punkt og går fra spidsen af c vinkelret ned på a (ned på den linje som a definerer).. det fremkomne stykke er projektionen af a på c

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2004 af Brian (Slettet)

Og du har ret PZ, at efter som det er ønsket, at projektionen af c på den linie, som defineres af a, skal være -a, så må c's retning svare til b-hat, b drejet PI/2 i positiv omløbsretning, d.v.s. modurs.

Havde der været ønsket plus a kunne du også have lavet c, men så havde den peget den modsattevej, se tegningen.

Skriv et svar til: hjælp til terminsprøve i morgen. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.