Kemi
kemi-forståelse
29. december 2006 af
cs (Slettet)
Hej skal snart til eksamen og vil høre om der er nogen der kan hjælpe med disse spørgsmål, så jeg har dem helt slået fast.
1) skal kende betydningen af pi-konjugation?
2)Hvorfor er det at hastighedskonstanten k har forskellige enheder?
3) Hvad vil en støkiometrisk ligning sige?
4) Forstå den fysiske størrelse af K når man taler om termodynamik?
5)forklare hvilke ioner, der typisk bliver afladet ved elektrolysen af en vandig opløsning af et salt?
6)vise, hvorfor E i nogle tilfælde afhænger af opløsningens pH?
håber nogen kan hjælpe
1) skal kende betydningen af pi-konjugation?
2)Hvorfor er det at hastighedskonstanten k har forskellige enheder?
3) Hvad vil en støkiometrisk ligning sige?
4) Forstå den fysiske størrelse af K når man taler om termodynamik?
5)forklare hvilke ioner, der typisk bliver afladet ved elektrolysen af en vandig opløsning af et salt?
6)vise, hvorfor E i nogle tilfælde afhænger af opløsningens pH?
håber nogen kan hjælpe
Svar #1
30. december 2006 af frodo (Slettet)
1) i hvilken sammenhæng
2) fordi der findes mange former for hastighedsudtryk, fx
v=k*[A]*[B] eller v=k*[A]
3) en reaktionsligning, der viser de støkiometriske forhold i en reaktion, dvs afstemt reaktionsligning
4) ligevægtskonstanten
5) mit bud vil være anionerne, idet kationerne i de fleste tilfælde er en metalion, og mange metaller har en tendens til at reagere med vand, under hydrogenudvikling, hvorved metalionen gendannes
6) fordi H+ eller OH- kan indgå i en halvcellereaktion
2) fordi der findes mange former for hastighedsudtryk, fx
v=k*[A]*[B] eller v=k*[A]
3) en reaktionsligning, der viser de støkiometriske forhold i en reaktion, dvs afstemt reaktionsligning
4) ligevægtskonstanten
5) mit bud vil være anionerne, idet kationerne i de fleste tilfælde er en metalion, og mange metaller har en tendens til at reagere med vand, under hydrogenudvikling, hvorved metalionen gendannes
6) fordi H+ eller OH- kan indgå i en halvcellereaktion
Skriv et svar til: kemi-forståelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
