Matematik

Diffenrentation af ln(ln(ln(x)))

31. december 2006 af hiat (Slettet)
Jeg skal differentiere ln(ln(ln(x))), men jeg kan ikke helt se, hvordan det skal lade sig gøre.
Et lille hint i den rigtige retning vil blive sat pris på :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt formlen for at differentiere en sammensat funktion. To gange.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2006 af Jesp (Slettet)

du har en indre og ydre...

både indre og ydre er ln(x)

så skal dubruge som ibibib siger sammenst funktionen som jeg ikk rigitg kan huske...

det var et eller andet med den indre differentieret gange den ydre taget i den indre ikke differentieret... altså (l/x)*ln(ln)) slå op i din bog jeg er ikke sikker på om det her er rigtigt...


Svar #3
31. december 2006 af hiat (Slettet)

ok, så jeg differentierer først ln(ln(x)), eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. december 2006 af Benjamin. (Slettet)

#3 Nej, ikke helt.
Sæt ln(ln(lnx))) til h(x), ln(x) til f(x) og ln(ln(x)) til g(x). Deraf får du h(x) = f(g(x)); denne differentieres (desuden ved du at g(x) = f(f(x)), hvilket vil sige at g også er en sammensatfunktion, som du differentierer med samme regel - regelen står formentlig i din matematikbog):
h´(x) = f´(g(x))·g´(x) = f´(f(f(x)))·f´(f(x))·f´(x) = ln´(ln(ln(x)))·ln´(ln(x))·ln´(x) = (1/(ln(ln(x))))·(1/(ln(x)))·(1/x) = 1/(ln(ln(x))·ln(x)·x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2007 af mathon

Godt Nytår!

se
http://peecee.dk/?id=19541

Svar #6
01. januar 2007 af hiat (Slettet)

Jeg takker for begge svar - og er nu i stand til at løse den næste opg., hvor jeg skal differentiere ln(ln(ln(ln(x)))) (jeg går ud fra jeg godt må bruge resultatet fundet i opgaven før, nemlig (ln(ln(ln(x))))') :p)
Det bliver godt nok et langt udtryk :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

Ja, det er rigtigt; det må du godt.

Godt Nytår

Svar #8
02. januar 2007 af hiat (Slettet)

Jeg takker og bukker endnu en gang. Godt nytår!

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. april 2007 af mathon

"er nu i stand til at løse den næste opg."
HERLIGT!!!

Skriv et svar til: Diffenrentation af ln(ln(ln(x)))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.