Matematik
Sumregler
01. januar 2007 af
Wolfsgruber (Slettet)
Hej.
Nogen som er god til sumregler? Ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave, når jeg skal bruge sumreglerne.
Se: http://peecee.dk/?id=19540
Nogen som er god til sumregler? Ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave, når jeg skal bruge sumreglerne.
Se: http://peecee.dk/?id=19540
Svar #1
01. januar 2007 af faeces (Slettet)
sum('ln(2^(i^2+i-1))', 'i'=1..n) =
1/3 * ln(2) (n + 1)^3 - 4/3 * ln(2) (n + 1) + ln(2)
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
sum('ln(2^(i^2+i-1))', 'i'=1..10) =
ln(2) + ln(32) + ln(2048) + ln(524288) + ln(536870912)
+ ln(2199023255552) + ln(36028797018963968)
+ ln(2361183241434822606848) + ln(618970019642690137449562112)
+ ln(649037107316853453566312041152512)
= 298.0532877
Fæces
1/3 * ln(2) (n + 1)^3 - 4/3 * ln(2) (n + 1) + ln(2)
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
sum('ln(2^(i^2+i-1))', 'i'=1..10) =
ln(2) + ln(32) + ln(2048) + ln(524288) + ln(536870912)
+ ln(2199023255552) + ln(36028797018963968)
+ ln(2361183241434822606848) + ln(618970019642690137449562112)
+ ln(649037107316853453566312041152512)
= 298.0532877
Fæces
Svar #2
01. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)
#1 Ja, det var resultatet...
#0 Hvis du ønsker selv at lave opgaven, så brug evt.:
http://www.ugrad.math.ubc.ca/coursedoc/math101/notes/integration/sums.html
ln(a^b) = b·ln(a) , a,b€R_+
#0 Hvis du ønsker selv at lave opgaven, så brug evt.:
http://www.ugrad.math.ubc.ca/coursedoc/math101/notes/integration/sums.html
ln(a^b) = b·ln(a) , a,b€R_+
Skriv et svar til: Sumregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
