Matematik

eksponentialfunktion

03. januar 2007 af Kirsty (Slettet)
Jeg har fået en opgave, hvor jeg efter at have fået nogle tabel oplysninger skal opstille en funktion af gennemsnitsvægten for en pige som funktion af gennemsnitshøjden. Funktionen ser således ud:

f(x) =1,01775 * 2,6984^x

Jeg bliver så spurgt om hvor meget en piges værg stiger når hun vokser henholdsvis en og ti centimeter?

Og hvor meget pigen er vokset, når hendes vægt er steget med 15 %

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme i gang med resten af opgaven, jeg har tænkt på noget med fremskrivningsfaktor, men er i tvivl, så jeg modtager meget gerne hints.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af -Zeta- (Slettet)

Vægten er lig funktionen af højden, ikk?

Dvs.
f(højde) = vægt

Derfor:
f(højde+1cm) = vægt?
f(højde+10cm) = vægt?

Hvis jeg ikke tager fejl.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=19922

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2007 af mathon

beregningerne i Link'et bygger hovedsagelig på

a^(p+q) = a^p*a^q

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2007 af mathon

korrigeret
http://peecee.dk/?id=19951

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Vægten er da ikke en eksponentielt voksende funktion af højden. Og slet ikke med a=2,6984.

Forveksler du funktions-typerne?

Skriv et svar til: eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.