Kemi
Natron i æbleskiver?
Ved godt at når natron opvarmes dannes der CO2, og dejen hæver derved, men hvorfor er gær eller hjortetaksalt ikke lige så godt?
Svar #1
01. april 2007 af unistud2 (Slettet)
Svar #2
01. april 2007 af unistud2 (Slettet)
Jeg er faktisk ikke sikker, men jeg tror ikke at gær og hjortetaksalt udvikler denne gas, i så fald ikke i samme mængde.
Svar #3
01. april 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Gær duer ikke, da det er jo er en langsom proces for gærcellerne at producere CO2. Man stiller jo ikke æbleskivedejen til hævning ligesom med bolledej.
Svar #4
04. januar 2007 af unistud2 (Slettet)
Svar #5
05. januar 2007 af unobuno (Slettet)
hvis du stiller det til hævning så forsvinder den gas der udvikles da dejen ikke er tyk nok til at holde på den.
gær dør også så snart det bliver varmt. så du kan ikke lave en skorbe på dit æbelskivejern da det ville slå gæren ihjel.. og hvis man kunne ville processen være meget lang.
Svar #6
05. januar 2007 af unobuno (Slettet)
hvordan kan mit svar komme op i rækken
skrev først min post efter Larsendrengen, men nu står min post som #3 og hans som #5 hvordan kan det gå til?
Svar #7
05. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
Det er fordi dateringssystemet er ændret fra mm-dd-år til dd-mm-år. Dette har også rykket rundt på indlæggene.
Skriv et svar til: Natron i æbleskiver?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.