Kemi

Natron i æbleskiver?

04. januar 2007 af Gymnasie-tøsen (Slettet)
Hvorfor bruger man natron i æbleskiver og ikke f.eks. gær eller hjortetaksalt?
Ved godt at når natron opvarmes dannes der CO2, og dejen hæver derved, men hvorfor er gær eller hjortetaksalt ikke lige så godt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2007 af unistud2 (Slettet)

Natron udvikler en gas, som rummer et større areal, og derfor får æbelskiverne til at hæve op ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2007 af unistud2 (Slettet)

Hov, havde ikke lige set den detalje med CO2 ;-)

Jeg er faktisk ikke sikker, men jeg tror ikke at gær og hjortetaksalt udvikler denne gas, i så fald ikke i samme mængde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Hjortetaksalt udvikler både CO2 og NH3, og vil derfor kunne give en bitter smag af ammoniak. Derfor anvendes det kun til småkager.

Gær duer ikke, da det er jo er en langsom proces for gærcellerne at producere CO2. Man stiller jo ikke æbleskivedejen til hævning ligesom med bolledej.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2007 af unistud2 (Slettet)

Aarh, det lyder fornuftigt ;-) Så blev jeg også klogere på det område..

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2007 af unobuno (Slettet)

derudover er æbelskivedej for tyndt til at du kan bruge gær.
hvis du stiller det til hævning så forsvinder den gas der udvikles da dejen ikke er tyk nok til at holde på den.
gær dør også så snart det bliver varmt. så du kan ikke lave en skorbe på dit æbelskivejern da det ville slå gæren ihjel.. og hvis man kunne ville processen være meget lang.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2007 af unobuno (Slettet)

hey hov hov.
hvordan kan mit svar komme op i rækken
skrev først min post efter Larsendrengen, men nu står min post som #3 og hans som #5 hvordan kan det gå til?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#unobruno (#4)
Det er fordi dateringssystemet er ændret fra mm-dd-år til dd-mm-år. Dette har også rykket rundt på indlæggene.

Skriv et svar til: Natron i æbleskiver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.