Matematik

stamfunktion

05. januar 2007 af Peri (Slettet)
hvordan finder man stamfunktionen til (1/kvadratroden af x) uden at bruge lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2007 af ref (Slettet)

Hej jeg mener det er 2kvadratrod x men er ikke 100 % sikker

Svar #2
05. januar 2007 af Peri (Slettet)

Ja... resultatet kan man jo ikke vige fra... det var blot ikke svaret på mit spørgsmål... Er der nogen, der ved, hvordan man finder dens stamfunktion uden at taste det ind på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2007 af mathon

f(x)=1/sqr(x)=

S 1/sqr(x)dx = 2*S 1/(2sqr(x))dx =2sqr(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2007 af mathon

S 1/sqr(x)dx = 2*S 1/(2sqr(x))dx =2sqr(x)+k

Svar #5
05. januar 2007 af Peri (Slettet)

Hvilken regneregel/metode bruger du?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2007 af mathon

#5

F(x) = sqr(x)

F'(x) = f(x) = 1/(2sqr(x))

S f(x)dx = F(x) = S 1/(2sqr(x))dx = sqr(x)

altså:

S 1/(2sqr(x))dx = sqr(x)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.