Kemi
PH af HCl
06. januar 2007 af
Sannaen (Slettet)
Er ikke helt sikker på fremgangsmåden i denne udregnelse.
PH af 5.0 * 10^(-3)M HCl Skal udregnes.
-log(5.0 * 10^(-3)) = 2.3
Kan det passe?
PH af 5.0 * 10^(-3)M HCl Skal udregnes.
-log(5.0 * 10^(-3)) = 2.3
Kan det passe?
Svar #1
06. januar 2007 af Jenn (Slettet)
det er helt rigtigt.. Da Saltsyre er stærkt forskudt mod oxomiumionen i sin protolyse ligevægt, siger man at [HCL]=[H3O+]. Da pH er defineret: -log [H3O+] Så er dine udregninger helt rigtige.
Skriv et svar til: PH af HCl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
