Fysik
Partikel med frekvens?
06. januar 2007 af
sprit (Slettet)
Kan en partikel godt have en frekvens?
E = h*f
E = h*f
Svar #1
07. januar 2007 af Lurch (Slettet)
hvis partiklen er en foton, som jo både har partikel- og bølgeegenskaber, så ja.
Formlen angiver energien for en foton (lys) med en bestemt frekvens
Formlen angiver energien for en foton (lys) med en bestemt frekvens
Svar #2
07. januar 2007 af sprit (Slettet)
hmm ja. Men E = hf blev udledt af Einstein på baggrund af den fotoelektriske effekt, der netop påviser lysets partikelegenskaber, da en bølgemodel ikke kunne forklare fænomenet godt nok.
Skriv et svar til: Partikel med frekvens?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
