Fysik

elektricitet

07. januar 2007 af Chimmi (Slettet)
Hej, jeg har en opg. der lyder sådan:
i et elektrisk kredsløb måles spændingsforskellen U_AB over pæren. Voltmetret viser U_AB=4,5 V. Strømmen løber gennem pæren fra A til B, men ledningselektronerne bevæger sig gennem pæren fra B til A.

1) Beregn det elektriske arbejde, som bliver udført på en ledningselektron, når den passerer gennem pæren.

Er der nogen der ved hvordan jeg skal gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af QaZZaQ

Benyt P=U*I

Svar #2
07. januar 2007 af Chimmi (Slettet)

jeg forstår det stadig ikk. Hvilken formel er det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af QaZZaQ

Beklager jeg har ledt dig på vildspor.
Benyt i stedet
W/Q=V(a)-V(B)=4,5V og Q er elektronens ladning og W er arbejdet

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=20750

Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.