Biologi

Hjælp til rapport om enzymer!

07. januar 2007 af yogurth (Slettet)
Jeg har fået et spøgsmål stillet i en rapport i biologi, som går ud på at navngive et enzym, der nedbryder kød. Jeg ved, at navnene for ezymerne som regel ender på -ase og som regel hedder det stof de skal nedbryde foran...
Men jeg nægter at tro på, at enzymet skal hedde kødase ? :S
Nogle, som har et forslag ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af Mac3 (Slettet)

Tænk på hvad kød består af...
F.eks. indeholder kartofler meget kulhydrat, så der skal enzymet være karbonhydrase.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2007 af deniz_g (Slettet)

Interessant opgave.... ^^

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af PLO (Slettet)

amylase?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2007 af Jeppedyret (Slettet)

hvad nedbryder amylase??
er det ikke en der nedbryder stivelse???
det mener jeg nemlig...
Der imod består køøød aff: proteiner -> også kaldet? :D
Har navnet på dem ikke noget at gøre med bindingerne mellem proteinerne? eller husker jeg forkert :p?

Svar #5
09. januar 2007 af yogurth (Slettet)

Hehe..
Det skulle vel aldrig være pepsin?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2007 af SimoneS (Slettet)

altså, til nedbrydelse af protein:
PEPSIN(i mavesækken)=korte aminosyre-kæder
PEPTIDASE(i bugspytkirtlen) =spalter til aminosyre(polypeptider), som så optages i blodkar i tyndtarmen

Nedbrydelse af stivelse:

SPYTAMYLASE (i spyttet)= laver korte stivelses-kæder(polysakarid)
BUGSPYTSAMYLASE(bugspytkirtlen)=spalter til maltose
MALTASE(ityndtarmen) =spalter til glukose, som så optages i blodkar i tyndtarmen

Nedbrydelse af fedt:

ved ikke hvad der laver det til triglycerid eller om et starter sådan, men i hvert fald er der et enzym der hedder LIPASE (i bugspytskirtlen) som spalter triglycerid til glycerol og fedtsyre, som kroppen så kan optage..
tror det er sådan :-)

Skriv et svar til: Hjælp til rapport om enzymer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.