Matematik

"hatte" en vektor

07. januar 2007 af Mmusse (Slettet)
Hmm sidder lige med en matematikopgave, hvor man åbentbart skal "hatte" en vektor for at løse opgaven.. Altså når fx
n= , så er n-hat(^)=.

Men hvad er det, det betyder rent geometrisk? Har fuldstændig glemt hvad det vil sige..
Har det noget at gøre med normalvektoren? Hvad er det man bruger hat-vektoren til?
Har glemt det :/

På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

hvad mener du med "hatte" ??=?

Svar #2
07. januar 2007 af Mmusse (Slettet)

Altså.. en vektor med tegnet "^" over..

Så som jeg skrev:
Hvis en vektor n er:

n=
så er

n-hat(^)=.

Hmm jeg havde om det på htx, men kan ikke finde det i mine mapper, men skal bruge det i en eksamensopgave på uni..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Så er F^^ = -F
Kan du forstå det #2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Hat-vektoren er drejet 90 grader mod uret. Længden er den samme.

Svar #5
07. januar 2007 af Mmusse (Slettet)

Nej, ved ikke lige hvad du mener.. Jeg forstår godt, hvad det vil sige at "hatte noget".. Men som jeg skrev før

- hvad er det, det betyder rent geometrisk?
- Har det noget at gøre med normalvektoren?
- Hvad er det man bruger hat-vektoren til?

Ved du det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2007 af allan_sim

#2.
Tværvektoren til vektor v er den vektor, der fremkommer ved at dreje vektor v 90 grader i positiv omløbsretning.

Det har det at gøre med en normalvektor, at man kan bruge tværvektoren til en linjes retningsvektor som normalvektor for linjen.

Tværvektoren er altså én mulig normalvektor, men der eksisterer mange andre normalvektorer, hvorimod der kun eksisterer én tværvektor til en given vektor.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #5: Du er da helt ude på et sidespor.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2007 af allan_sim

#6.
Den første anvendelse man typisk ser er vel determinanten og med determinanten arealberegning.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #4: Ja, og den er modsatrettede..

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

En tværvektor
er den vektor som fremkommer ved at dreje en vilkårlig vektor 90° mod urets retning (positiv omløbsretning)

Hvis en vektor har koordinatsættet
har tværvektoren koordinatsættet


Wikipedia

Svar #11
07. januar 2007 af Mmusse (Slettet)

Hmm. Havde glemt det hed en tværvektor...

Men tusind tak for hjælpen! ;)

Nu er spørgsmålet bare hvad jeg skal bruge det til i den her opgave. Men det må jeg lige sidde lidt med..

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

"sidder lidt med?" det er den nemmeste del af arbejdet!

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. januar 2007 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/?id=20874

Skriv et svar til: "hatte" en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.