Kemi

hjælp

08. januar 2007 af Bumster (Slettet)
har fået stillet flg opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

benzoesyre har pka=4,19

der afmåles 20,00mL af en 0,0200 M benzoesyreopløsning, som titreres med en 0,0200 M NaOH opløsning.

Hvor mange milliliter af NaOH-opløsningen skal der tilsættes, for at opløsninegns pH bliver 4,00?

Håber nogen kan hjælpe.....

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Brug pufferligningen, og udregn koncentration af NaOH og dermed den tilsatte mængde.

Svar #2
08. januar 2007 af Bumster (Slettet)

har fundet koncentrationen af NaOH, hvordan udregner jeg så mængden?

ved jo at c=n/V, men har jo kun c...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Pufferligningen:

pH = pKa + log([benzoat]/[benzoesyre])

4,00 = 4,19 + log([benzoat]/[benzoesyre])

-0,19 = log([benzoat]/[benzoesyre])

0,6457 = [benzoat]/[benzoesyre]

n(benzoesyre)= 0,0004 mol (start)


PhCOOH + OH(-) --> PhCOO(-) + H2O

0,0004-x x


hvor x er antal mol NaOH

x/(0,0004-x) = 0,6457

Løs for x, og udregn så de nye værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Arrrgh pis, det sidste "x" i reaktionsskemaet skal stå under PhCOO(-)

Svar #5
08. januar 2007 af Bumster (Slettet)

Mange tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2007 af uksomi (Slettet)

Får i det da til at være 31mL?

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.