Matematik
monotoniforholdene
08. januar 2007 af
barbie_girl (Slettet)
En funktion f har definitionsmængde R , og differentielkvotienten er
f'(x)= (x+2)^2 *(x-4)^2*(x-5)
Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstremussteder for funktionen f .
Er der nogle der ved hvordan jeg skal gør det?
f'(x)= (x+2)^2 *(x-4)^2*(x-5)
Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstremussteder for funktionen f .
Er der nogle der ved hvordan jeg skal gør det?
Svar #1
08. januar 2007 af Bumster (Slettet)
du sætter
f'(x)=0
heraf får du 3 x-værdier (og hvis jeg har regnet rigtigt er det x=5, x=4, x=-2)
du går nu ind og ser på på fortegnene for de enkelte x'er, og det er -0+ eller +0-. (- = aftagende, +=voksende)
ekstremumsstederne er ved disse x'er, du mangler bare at udregne y-værdierne for dem.
håber det hjælper.
f'(x)=0
heraf får du 3 x-værdier (og hvis jeg har regnet rigtigt er det x=5, x=4, x=-2)
du går nu ind og ser på på fortegnene for de enkelte x'er, og det er -0+ eller +0-. (- = aftagende, +=voksende)
ekstremumsstederne er ved disse x'er, du mangler bare at udregne y-værdierne for dem.
håber det hjælper.
Skriv et svar til: monotoniforholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
