Matematik
Graf - ligning
08. januar 2007 af
Sannaen (Slettet)
1c) Her skal hældningen udregnes.
Grafen er en kurve med denne ligning : y=x^2-1
Så er der noget med at man skal indtegne tangenter for at kunne udregne hældningen ? Jeg ved ikke helt , hvordan jeg finder ud af, hvor disse skal tegnes?! .. Eller om det er rigtigt.
Dertil kommer at jeg skal fastsætte "den vertikale afskæring" (der hvor y-aksen skæres?), om jeg ved ikke hvordan (er det bare intet), da den rammer under 0? altså på 0,-1.. Eller gælder det stadig?
8)Her skal en ligning for grafen laves.
Det er en ret linje, som går igennem punkterne (0,3) og (-1,9).. Ligemeget hvor mange gange jeg udregner ligningen , bliver det et forkert resultat!
deltaY= 9-3 = 6
deltaX= (-1)-0= (-1)
a= 6/ (-1) = (-6)
b= 3-(-6)*0 = 9
y= (-6)x+9
Grafen er en kurve med denne ligning : y=x^2-1
Så er der noget med at man skal indtegne tangenter for at kunne udregne hældningen ? Jeg ved ikke helt , hvordan jeg finder ud af, hvor disse skal tegnes?! .. Eller om det er rigtigt.
Dertil kommer at jeg skal fastsætte "den vertikale afskæring" (der hvor y-aksen skæres?), om jeg ved ikke hvordan (er det bare intet), da den rammer under 0? altså på 0,-1.. Eller gælder det stadig?
8)Her skal en ligning for grafen laves.
Det er en ret linje, som går igennem punkterne (0,3) og (-1,9).. Ligemeget hvor mange gange jeg udregner ligningen , bliver det et forkert resultat!
deltaY= 9-3 = 6
deltaX= (-1)-0= (-1)
a= 6/ (-1) = (-6)
b= 3-(-6)*0 = 9
y= (-6)x+9
Svar #1
09. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Jeg skal forsøge at svare på det første (jeg er ikke sikker på at jeg forstår, hvad du spørger om): Nej, jeg giver op ... prøv at sætte spørgsmålet igen.
Den anden opgave: Da (-6)*0 = 0, er b lig 3, og ikke 9, som du har skrevet. Så passer ligningen!
Den anden opgave: Da (-6)*0 = 0, er b lig 3, og ikke 9, som du har skrevet. Så passer ligningen!
Svar #2
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)
#1 Hehe, åårh ja.. det var jo lidt dumt af mig. Selvfølgelig skal multiplikation udregnes før plus ! Hehe tak skal du have.!
Ang. 1c) Jeg mente bare; Hvordan udregner man en hældning på en graf, når grafen er en posetiv parabel. Men det kan man vidst ikke (: Kan man?
Ang. 1c) Jeg mente bare; Hvordan udregner man en hældning på en graf, når grafen er en posetiv parabel. Men det kan man vidst ikke (: Kan man?
Skriv et svar til: Graf - ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
