Matematik
Differentialligning
08. januar 2007 af
eightx2 (Slettet)
xP'(x)=2P(x)-x
- og skal bestemme samtlige andengradspolynomier P, der tilfredsstiller ligningen.
Jeg tænker jo straks differentialligninger, og omskriver den til dette:
P'(x)=2/x*P(x)-1
Jeg mindes dog ikke at have regnet noget, hvor der var et "sidste led". Skal det se således ud?:
S 1/p dp = 2 S 1/x dx - 1
Eller hvordan? Hvor skal man smide det -1 hen?
- og skal bestemme samtlige andengradspolynomier P, der tilfredsstiller ligningen.
Jeg tænker jo straks differentialligninger, og omskriver den til dette:
P'(x)=2/x*P(x)-1
Jeg mindes dog ikke at have regnet noget, hvor der var et "sidste led". Skal det se således ud?:
S 1/p dp = 2 S 1/x dx - 1
Eller hvordan? Hvor skal man smide det -1 hen?
Svar #2
08. januar 2007 af eightx2 (Slettet)
Hvordan får du lige 2ax^2+bx=2ax^2+2bx+2c-x til at give 0=2c-x?
Så vidt jeg kan se er det da
0=bx+2c-x.
Så vidt jeg kan se er det da
0=bx+2c-x.
Svar #4
09. januar 2007 af eightx2 (Slettet)
Det giver mening nu :)
Men skal lige forstå det her ret:
x(1-b)=2c
For enhver anden værdi af b end 1 kommer 2c til at være en funktion af x, og det kan den ikke være, fordi den er en konstant. Derfor bliver b nødt til at være 1, og derfor fås c til 0 da 0=2c.
Er dette korrekt?
Men skal lige forstå det her ret:
x(1-b)=2c
For enhver anden værdi af b end 1 kommer 2c til at være en funktion af x, og det kan den ikke være, fordi den er en konstant. Derfor bliver b nødt til at være 1, og derfor fås c til 0 da 0=2c.
Er dette korrekt?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
