Matematik

Potens

08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

Er (x-2*vx)^2 = x^2+4*x ?

Svar #1
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

v er kvardratrod

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

tja, der er vist ikke andre måder (hvis du ikke husker dine kvadratsætninger) end at gange parentesen ud:

(x-2vx)*(x-2xv)

:p

jeg kan sige dig, at dit svar er forkert, hvor forsvinder dit v hen?

Svar #3
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

går kvardratroden ikke ud når det sættes i anden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ah, ok, men den er stadigvæk forkert. vis mig dien udregninger (hvis ordet kvadratsætninger siger dig noget, så mangler du det dobbelte produkt).

Svar #5
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

jeg skal udregne (x-2*vx)^2 ,jeg kan ikke finde ud hvad 2*vx skal give

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

Ok, tag det helt fra starten af:

(x-2*sqrt(x))*(x-2*sqrt(x))

hvor sqrt(x) = kvadratrorden af x.

hvordan vil du så hæve parenteserne? ved at gange dem med hinanden...
så du ganger x med x, x med 2*sqrt(x), 2*sqrt(x) med x og 2*sqrt(x) 2*sqrt(x), hvorefter du reducerer.

er du med så langt?

Svar #7
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

godt, hvad får du så?

Svar #9
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

x^2 - 4x^(1/2) + 4

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ok, du bliver nok nødt til atr skrive dine udregninger herinde... men det er meget tæt på, hvis du lige tilføjer et x på +4

jeg kan sige så meget, at x*(2*sqrt(x)) = 4x^(3/2)

Svar #11
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

(x-2*sqrt(x))*(x-2*sqrt(x))

x^2 - 4x^(3/2) - 4x^(3/2) + 4x

x^2 - 8x^(3/2) + 4x

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

sorry, tastefejl!

x*(2*sqrt(x)) = 2x^(3/2), selvfølgelig :p

Svar #13
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)


(x-2*sqrt(x))*(x-2*sqrt(x))

x^2 - 2x^(3/2) - 2x^(3/2) + 4x

x^2 - 4x^(3/2) + 4x

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

korrekt!

Svar #15
08. januar 2007 af Pizzafrak (Slettet)

mange tak for hjælpen , du gjorde det også på en meget pædogogisk måde, du burde overveje at blive lærer.

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hehe, jeg håber da også selv på at lære noget ved at hjælpe andre. det er jo vigtigt st kunne forklare sig, det tror jeg mange undervurderer :)


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.