Kemi
enthalpi - hjælp
08. januar 2007 af
Futze1 (Slettet)
i et kemisk forsøg skal vi eftervise Hess' lov og vi har så på to forskelige måder braget et system fra en tilstand til en anden.
vi skal have
0,1 mol HCl opløst i 25 mL vand
25 mL vand
0,1 mol NaOH (s)
til at blive til
0,1 mol NaCl opløst i 50 mL vand
de to måders reaktioenr ser sådan ud:
1
NaOH (s) + aq --> NaOH (aq, 4M)
NaOH (aq, 4M) + HCl (aq, 4M) --> H2O (l) + NaCl (aq, 2M)
2
HCl (aq, 4M) + aq -- NaOH (aq, 2M)
HCl (aq, 2M) + NaOH (s) --> H2O (l) + NaCl (aq, 2M)
da vi ved at Q = - delta H skal vi så beregne Q som er lig:
Q = Q1 + Q2
når man skal beregne Q bruges formlen:
Q = C * delta T
under forsøget har vi jo målt T efter de forskelige "trin" og kan jo så finde delta T, men hvilken C-værdi skal man bruge...
er dette den rigtige fremgangsmåde eller jeg helt forkert på den... og skal man bare bruge varmekapasiteten for vand eller...
håber nogen vil/kan hjælpe...
vi skal have
0,1 mol HCl opløst i 25 mL vand
25 mL vand
0,1 mol NaOH (s)
til at blive til
0,1 mol NaCl opløst i 50 mL vand
de to måders reaktioenr ser sådan ud:
1
NaOH (s) + aq --> NaOH (aq, 4M)
NaOH (aq, 4M) + HCl (aq, 4M) --> H2O (l) + NaCl (aq, 2M)
2
HCl (aq, 4M) + aq -- NaOH (aq, 2M)
HCl (aq, 2M) + NaOH (s) --> H2O (l) + NaCl (aq, 2M)
da vi ved at Q = - delta H skal vi så beregne Q som er lig:
Q = Q1 + Q2
når man skal beregne Q bruges formlen:
Q = C * delta T
under forsøget har vi jo målt T efter de forskelige "trin" og kan jo så finde delta T, men hvilken C-værdi skal man bruge...
er dette den rigtige fremgangsmåde eller jeg helt forkert på den... og skal man bare bruge varmekapasiteten for vand eller...
håber nogen vil/kan hjælpe...
Skriv et svar til: enthalpi - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
