Matematik

Vektor

09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)
hej derude

a=vektor a
b= vektor b

Jeg har fået oplyst at:
|a|=6
|b|=2
a*b=6

Først skulle jeg så beregne arealet af det udspændte parallelogram og det har jeg så gjort

Så er opgaven:
Beregn de værdier af tallet t, for hvilke |a+tb|=14

Er der nogen der kan hjælpe med at beregne de værdier?
umiddelbart kan jeg kun se én løsning (4)

Svar #1
09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

ka lige sige at det er fra "Eksamensopgaver i matematik" fra 1998 og det er opgave 3066 :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2007 af uksomi (Slettet)

4+6t=14 <-> 6t=14-4=10 <-> t=10/6=5/3

Svar #3
09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

den forstår jeg ikke?
|a+tb|=14
hvorfor må man sætte 4 og 6 ind?
jeg forestillede mig: 6+2*t=14

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=21249

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2007 af mathon

rettelse

ordet "trekantsareal" - i link'et - skal
erstattes af

"det udspændte areal"

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2007 af mathon

trekantsareal --> det udspændte areal!!!

Svar #7
09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

tak for hjælpen!

vil det sige at svaret er t(t+3)=-5,5 ?

og hvad er det for nogle regler du bruger til at udregne de ting efter det med arealet? (navn)

Svar #8
09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

ka heller ikke lige se det med hvorfor du sætter (a+tb)^2
er det bare noget man må?
og længere nede sætter du det så bare lig med 14, men bør det ikke være 14^2 så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2007 af filleellif (Slettet)

(a+tb)^2=a^2+t^2*b^2+ta*b

Du kender længderne af de to vektorer og prikproduktet. Ligeledes ved du, at (a+tb)^2=14^2, og der er til sidst kun én ubekendt i ligningen, nemlig t.

Svar #10
09. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

ja.. men i linket i det andet svar er der brugt 14 og ikke 14^2 er dette en fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. januar 2007 af mathon

#10
JA! - det er en fejl, som jeg beklager!

se
det rettede link
http://peecee.dk/?id=21392

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#0: Du har vel haft om plangeometrien inden du havde om vektorregningen?

Svar #13
10. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

#12: ja - hvorfor?

Svar #14
10. januar 2007 af Nico89 (Slettet)

#11: jeg forstår det nu så :)

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

det skal man nemlig

Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.