Studievejledning
Én ligning !
09. januar 2007 af
leifkristensen (Slettet)
Hjælp mig med denne ligning, please !
x+3 x+5
--- = ---
2x-3 2x
x+3 x+5
--- = ---
2x-3 2x
Svar #2
09. januar 2007 af wiesel (Slettet)
2x(x+3)= (2x-3)(x+5)
2x^2+6x = 2x^2+10x-3x-15
2x^2+6x = 2x^2+7x-15
x = 15
er lidt i tvivl ?
2x^2+6x = 2x^2+10x-3x-15
2x^2+6x = 2x^2+7x-15
x = 15
er lidt i tvivl ?
Svar #3
09. januar 2007 af Teazy (Slettet)
Har lavet den i det andet indlæg.
(x-3)/(2x+3)=(x+5)/2x <=> gang over kors
(2x+3)(x+5)= (x-3)*2x <=>
2x^2+10x+3x+15 = 2x^2-6x <=>
2x^2+13x+15 = 2x^2-6x
13x+15 = -6x
15 = -19x
x = -15/19
(x-3)/(2x+3)=(x+5)/2x <=> gang over kors
(2x+3)(x+5)= (x-3)*2x <=>
2x^2+10x+3x+15 = 2x^2-6x <=>
2x^2+13x+15 = 2x^2-6x
13x+15 = -6x
15 = -19x
x = -15/19
Svar #4
09. januar 2007 af Teazy (Slettet)
Har du nu byttet rundt på plusser og minusser. men ja, løsningen er 15 til den her.
2x(x+3)= (2x-3)(x+5)
2x^2+6x = 2x^2+10x-3x-15
6x = 7x-15
-1x = -15
x = 15
2x(x+3)= (2x-3)(x+5)
2x^2+6x = 2x^2+10x-3x-15
6x = 7x-15
-1x = -15
x = 15
Skriv et svar til: Én ligning !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
