Matematik

skål

10. januar 2007 af lith (Slettet)
hej...jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med opgaven ..


opgaven:
..Formen af en skål fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen

f(x)=x^(0,2), x tilhører det lukket interval fra 0 til h, som er højden.

Rumfangsberegningerne i denne opgave skal foretages ved hjælp af stamfunktioner.

Beregn skålens rumfang, når håjden h er lig med 1.

Beregn h, så skålens rumfang bliver 4.

Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen

g(x)=x^(0,2)+a, x tilhører det lukket interval fra 0 til 1, hvor a er et pos. tal.

Beregn a, så denne skåls rumfang bliver 4.


....

Svar #1
11. januar 2007 af lith (Slettet)

er der ik nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2010 af statijebre (Slettet)

HJÆLP TIL NEDERSTE DEL AF OPGAVEN:
Bestemmelse af a så rumfanget er 4:

Ved godt det er lang tid siden dette er skrevet. men skriver dette, som hjælp til andre, som sidder fast i opgaven..
Man ved at funktionen er f(x) = x^0,2+a   ,   a>0   og   x tilhører [0;1]

                                                       b
Rumfanget er givet ved: V = pi * ∫   f(x)^2 dx
                                                       a

Hvor dit f(x) = x^0,2+a     a = 0   og    b = 1
 

Du indsætter så dette i din formel, og sætter den lig med 4 , og du har a som ubekendt.
Dette løses og man får to løsninger. en negativ og en positiv. da a er større end nul er det den positive løsning der er rigtig.


Skriv et svar til: skål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.