Matematik
Grænser for arealberening
13. marts 2004 af
kinguroen (Slettet)
Jeg skal beregne arealet af en funktion, som er symmetrisk omkring x-aksen. Jeg har 3 t-værdier. Mit spørgsmål er så om det er forkert at bruge t-værdierne for den første- og den sidste skæring med x-aksen?
Eller om jeg kun må bruge de t-værdier hvorfra kurven er positiv og altså over x-aksen og så gange med 2 efterfølgende?
Jeg får det samme resultat ved begge metoder.
En anden ting jeg kunne tænke mig at vide, er om det er muligt at beregne arealet på grafregnere, som fx:
x = 4t^2 -1
y = 2t+3
På forhånd tak!
Eller om jeg kun må bruge de t-værdier hvorfra kurven er positiv og altså over x-aksen og så gange med 2 efterfølgende?
Jeg får det samme resultat ved begge metoder.
En anden ting jeg kunne tænke mig at vide, er om det er muligt at beregne arealet på grafregnere, som fx:
x = 4t^2 -1
y = 2t+3
På forhånd tak!
Svar #2
13. marts 2004 af sigmund (Slettet)
Du skal bruge de t-værdier, for hvilke kurven ligger over x-aksen, og gange det resultat med 2. Men så vidt jeg husker, så skal du først omskrive parameterkurven til en funktion f(x), som du så integrer.
Svar #3
13. marts 2004 af kinguroen (Slettet)
Ok, men hvorfor må man ikke gøre det på den anden måde, når resultatet er det samme??
Og hvordan skulle man så løse arealet, hvis nu kurven IKKE var symmetriske hverken omkring x- eller y-aksen??
Takker!!
Og hvordan skulle man så løse arealet, hvis nu kurven IKKE var symmetriske hverken omkring x- eller y-aksen??
Takker!!
Skriv et svar til: Grænser for arealberening
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
