Matematik

differentialregning

10. januar 2007 af razi (Slettet)
hej..
skal differentiere denne her funktion:
f(x)=0,5x^3-2,5x^2+x+4..
har differentieret den til: f'(x)=1,5x^2-5x+1.. passer det?
så skal jeg beregne lokal max og min punkter..
til sidst skal jeg bestemme ligningen for tangent i punktet (0;4)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2007 af sveegaard (Slettet)

Det er korrekt :D

Max og min-punkter finder du ved at sætte f'(x) = 0 og så isolere x.

Ligningen for tangenten.

y = ax+b

a = f'(0)



4 = f'(0)*0+b <=> b = 4.



y = f'(x)*x+4

Svar #2
11. januar 2007 af razi (Slettet)

hehe tusinde taak:D..
men det går galt for mig hver gang jeg ska isolere x.. mine resultater ser helt forkerte ud:P.. haha

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2007 af Remius (Slettet)

Du har jo 1,5x^2-5x+1=0. Løs den andengradsligning og du har dine x-værdier. Husk også at undersøge om de fundne punkter rent faktisk er ekstremumssteder og der ikke i stedet er tale om en vandret vendetangent f.eks.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2007 af atten (Slettet)

#1 - Helt korrekt er det vel ikke? 4-tallet skal ignoreres ved differentiering, det giver 0.

Svar #5
11. januar 2007 af razi (Slettet)

hehe taak.. men atten hva mener du med at 4 tallet ska ignoreres..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2007 af atten (Slettet)

Hvis f(x)=k er f'(x)=0. Altså vil 4 blive til 0; det frafalder simpelthen.

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.