Matematik

Bestem tallet c!?

11. januar 2007 af Voldpumpet (Slettet)
Hejsa!
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. I må meget gerne skrive helt præcist i detaljerede skridt, hvad der skal gøres:

--------------------------
Løs ligningen x^2-2x-8=0
Bestem c, så ligningen x^2-2x+c=0 har netop 1 løsning.
--------------------------

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

4-4c = 0
c=1 er diskriminanten nul og hermed er der 1 løsning

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

x^2 - 2x - 8 = 0
<=>
(x-4)(x+2) = 0
<=>
x - 4 = 0 & 0 = x + 2
<=>
x = 4 & x = -2

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Sorry skrev forkert
4-4*8c = 0
c= 1/8

Det giver kun 1 løsning :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#2: Hvorfor regner du det ud? Det er ikke en del af opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Diskriminanten findes ved:

d = b^2 - 4ac

Hvis der skal være netop én løsning, er diskriminaten 0.

0 = b^2 - 4ac

Indsættes de kendte værdier fås:

0 = (-4)^2 - 4*1*c

Som giver:

0 = 4 = c

Dvs.

c = 4, for at der kun er én løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Ikke det? "Løs ligningen x^2-2x-8=0" (fra #0)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#5: Du har lavet en fejl. b=2 og ikke 4!

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Hov, jeg har vist fat i forkerte ligning. My bad.

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Forresten, I må ikke sige til Lisa02, at jeg hjælper jer i dette indlæg...

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Nemlig.

Derved får vi det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Ja, vi får et sublimt, harmonisk resultat. Er det noget du kan bruge #0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Nej! Vi får ikke det samme. Jeg får c til 1 før at diskriminanten er 0.

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

(-2)^2 - 4*1*1 giver jo også 0

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Ja, det fik jeg også i #1

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#14.
Succes.

Svar #16
11. januar 2007 af Voldpumpet (Slettet)

Ha haa, mange tak for al den support. Har først lige set jeres svar nu. Løste opgaven (som jeg også mener er korrekt) allerede ud fra svar #1 og fik den også til c=1.
Der blev lavet en del forvirring i tråden efterfølgende må man sige :) men igen, fedt med nogle aktive medlemmer.

Skriv et svar til: Bestem tallet c!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.