Matematik

Partiel Integration

13. januar 2007 af daque (Slettet)
Til orientering står S for et integral tegn..

jeg skal integrere følgende funktion vha. partiel integration

S 2x* e^2x dx, hvor F(1) = 1

Det er så her jeg kommer lidt i vanskeligheder, for e^2x er jo en sammensat funktion og 2x * e^2x er en produkt funktion.. Hvordan skal jeg gribe det an?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Kik i din formelsamling. Der er en formel for integration af sammensatte funktioner.

Det er noget med:

S f(x)g(x) = f(x)*G(x) + F(x)*g(g)

Men check lige, da jeg ikke er helt sikker

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

øhh

g(g) er selvfølgelig g(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Vi skal beregne integralet



Dette gøres vha. partiel integration:



Vælges f(x) = e^(2x) og g(x) = 2x, fås et resultat...

Betingelsen F(1) = 1 benyttes til at finde integrationskonstanten. Her repræsenterer F(x) det fundne resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Jeg ved ikke, hvor det første integrale blev af ... Så jeg prøver igen.

Vi skal beregne integralet


(...)


Svar #5
14. januar 2007 af daque (Slettet)

jamen når jeg selv prøver, så går det grueligt galt, fordi at der står e2x og ikke e2.. jeg går i stå i mine udregninger...

Skriv et svar til: Partiel Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.