Kemi

bariumhydroxid

13. januar 2007 af hero565 (Slettet)
hvordan er det lige man løser det spg.:

man fremstiler bariumhydroxid ved at opløse 3 g bariumhydoxid 8hydrat i vand i en 50 ml målekolbe og fylde op med vand til stregen...

jeg skal beregne aktuelle ([]) koncentration af Ba2+ og oh- i opløsningen


på forhånd tak

Svar #1
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

derefter blandes opl med 50 mL 0,3 M HNO3 ved 25 grade.
hvordan beregner man pH fro den færdig blanding

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hvad er dit forslag?
Formlen for bariumhydroxid er Ba(OH)2.
udregn n og formel konc. af Ba(OH)2, se så på koefficienterne i formlen.

#1 OH- og H+ neutraliserer hinanden.

Svar #3
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

jeg har beregnet den på en lang måde...

lavede reaktionen først:

Ba(OH)2 * 8H20 + H2O --> Ba(OH)2 + 9H2O

jeg beregnede stofmængden for raktenterne med en beværlig måde: 1) da vi kender massen og kan finde molarmassen, så kan man regne stofmængden ud...

2) stofmængden af H2O er svær at udregne... Jeg slog densiteten af Ba(OH)2 * H2O op og derefeter dividede jeg det med massen for at finde volumen i L af Ba(OH)2 * 8H2O derefter træk jeg volumtallet fra de 50 mL og fandt volumen af vand (den sværre også til dens masse)... Så regnede jeg stofmængden ud ved at gange massen af vand med dens molarmasse...

Så kunne jeg se at Ba(OH)2 * 8H2O er den begrænsende faktor så jeg førte tallet over til Ba(OH)2... Jeg kan ikke huske tallet med hvis vi siger at tallet var (stofmængden) var 0,04... Så er [Ba2+]= 0,04 og [OH-]= 0,08

Svar #4
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

jeg synes at det er en meget beværligt måde at gøre det på... Jeg ved heller ikke om det er rigtigt!?!?

Men det andet spg har jeg ingen ide om hvordan jeg kan regne den ud:

''derefter blandes opl med 50 mL 0,3 M HNO3 ved 25 grade.
hvordan beregner man pH fro den færdig blanding''

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

æhh... er #3 svar på opgaven i #0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

er det Ba(OH)2 eller Ba(OH)2*8H2O?

Svar #7
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ja...

Svar #8
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

man fremstiler **bariumhydroxid** ved at opløse 3 g **bariumhydoxid 8hydrat** i vand i en 50 ml målekolbe og fylde op med vand til stregen...

jeg skal beregne aktuelle ([]) koncentration af Ba2+ og oh- i opløsningen

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ok, må lære at læse opgaverne ordentlig :)

du siger n = 3 g/(M(Ba(OH)2) + 8*M(H2O)), så har du den formelle koncentration af Ba(OH)2.
derefter har du at [OH-] = 2*c(Ba(OH)2) og [Ba++] = c(Ba(OH)2).


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hov, du skal self. også udregne c(Ba(OH)2) = n/0,050 L

Svar #11
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

snakker du om den første opgave i # 0

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ja.

den anden opgave udregnes ved at finde n(H3O+) og trække n(H3O+) fra n(OH-) (eller omvendt, alt efter hvilken værdi der er størst), udregne den akt. konc. af H3O+/OH- ved at dividere stofmængden med 0,1 L. så bruger du formlen for stærk syre/base.

H3O+ + OH- -> 2 H2O

Svar #13
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

er det så ikke rigtigt det jeg skriv deroppe... når jeg finde stofmængden for Ba(OH)2 så kan jeg også udregne konc.

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmm, er du med på opgaverne?

Svar #15
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ikke den sidste opgave

Svar #16
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

derefter blandes opl med 50 mL 0,3 M HNO3 ved 25 grade.
hvordan beregner man pH fro den færdig blanding


JEG KAN IKKE SE at HNO3 indgår i det du har skrevet

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

du har stofmængderne af OH- og H3O+.

eks:
n(OH-) = 2 mol
n(H3O+) = 3 mol
V = 1 L

stofferne reagerer efter
H3O+ + OH- -> 2 H2O

så de neutraliseres.
da der er mest syre, gælder det
n_efter = n(H3O+) - n(OH-) = 3mol - 2 mol = 1 mol.
[H3O+] = n_efter/V = 1mol/1L = 1M

pH = -log[H3O+] = 0


hvis er der overskud af OH-, trækker du stofmængden af OH- fra H3O+ og finder pH ved ph + pOH = 14

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

H3O+ = HNO3 opløst i vand:
HNO3 + H2O -> NO3- + H3O+

Svar #19
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok... jeg vil prøve på at løse den... det bliver nok imorgen... Men jeg tænke på den første opgave... er min fremgangs måde ritigt (jeg ved godt at jeg skal regne konc. af Ba(OH)2 mellem ellers???

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. januar 2007 af sapiens (Slettet)

uha, det kan jeg ikke lige gennemskue. tager et kig på det i morgen :)
men hvis du fik stofmængden af H2O i Ba(OH)2*8H2O til at være 8 gange så meget som n(Ba(OH)2), så er den rigtig.

jeg vil dog råde dig til at bruge #9, det er meget "pænere"

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.