Fysik

Gas tryk

14. marts 2004 af Chrizzer (Slettet)
Hej :-)
jeg har et lille spørgsmål som jeg håber i kan svare på....

hvorfor kan den indespærret gasmængdes tryk p bestemmes ved : p = B+h...?

det har noget med et melderør at gøre ...

håber i kan hjælpe mig....

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)

hvad er B og h??!

Svar #2
14. marts 2004 af Chrizzer (Slettet)

B= barometerstanden= 761 mmHg
h=højden=190mm

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2004 af iB (Slettet)

B i mmHg er jo allerede et tryk, men du bliver godt nok nød til at forklare lidt nærmere om den højde!

Svar #4
14. marts 2004 af Chrizzer (Slettet)

h er en kviksølvstrengs lodrette komponent.... og udregnes : h = H*s/1m

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2004 af iB (Slettet)

Det er fordi du finder det absolutte tryk i beholderen. h giver dig bare det relative tryk fra beholderen, og for at få det samlede absolutte tryk, er du nød til at få med barametertrykket.

Skriv et svar til: Gas tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.