Matematik

en keglestub

14. januar 2007 af sweetty (Slettet)
Volumenet V af en keglestube er med højden h og radius R i grundfladen og r i topfladen er :
V = (1/3)*p *h *(R^2+r^2*R)

Radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.

a) Udtryk volumenet ved højden og radius topfladen .

b)Udtryk radius i topfladen ved volumenet og højden .

c)En keglestub skal have volumen 5 og radius i topfladen skal være 0,3 . Hvad skal højden være?

d) En keglestub skal have volumen 6 og højden skal være 0,1. Hvor stor skal radius i grundfladen være?


Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

Svar #1
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe mig?

Svar #2
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er der nogle der ved hvordan man skal løse denne her opgave ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

a)
V = (1/3)*p *h *(R^2+r^2*R)

Radius i topfladen er halv så stor som radius i grundfladen.

r = 2R

Insættes denne værdi i formlen fås

V = (1/3)*p *h *(R^2+(2R)^2*R)

b)
Isoler R fra ovenstående formel.

(Giv selv et forsøg først.)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Formlen for volumet er vist heller ikke helt rigtigt, såvidt jeg husker. Det er noget med 'r^2 + R^2 + r*R' tilsidst, hvis jeg husker rigtigt.

Svar #5
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

V = (1/3)*p *h *(R^2+r^2+r*R)

Svar #6
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

V = (1/3)*p *h *(R^2+r^2+r*R)

Svar #7
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

a) V = (1/3)*p *h *(R^2+2R^2+2R*R)
b) jeg ved det ikke , jeg er ikke god til at isoler.

Svar #8
14. januar 2007 af sweetty (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Skriv et svar til: en keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.