Matematik

Ligning

14. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)
En linje M har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet
P (5,0).

Bestem en ligning for linjen.

Hvordan gør jeg dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Da du kender hældningen og et punkt på linjen, kan du også finde et andet punkt på linjen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2007 af træning (Slettet)

Så selve linjen er egentlig beskrevet i opgaven?

Men jeg skal bestemme ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

y = ax + b

Du kender a, x og y. Find b, og du kender konstanterne a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Og hvem er du så lige, om jeg må spørge? Hvis du er den samme som i #0, så hold dig venligst til én bruger!

Svar #5
14. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#3 jeg kender da ikke y?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det gør du da i hvert fald!

Husk i øvrigt kun at brug ``?'' når det skal! Det er forvirrende at læse, da man nemt at komme i tvivl om, hvorvidt du stiller et spørgsmål eller ej.

Svar #7
14. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#Vil du så ikke lige fortælle mig, hvad der er y?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Du har oplyst koordinaterne til et punkt:


Svar #9
14. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Så: 5,0 = -2x+b ?

Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Nej, det er forkert! Du har fået oplyst punktet, hvor x=5 og y=0, og da a=-2, er

y = ax + b =>
0 = -2*5 + b

Find nu selv b.

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.