Matematik

Matrix (A*B)

14. januar 2007 af tumle (Slettet)
Hvis vi har to mXn-matricer kaldt A og B. Hvis jeg så vil finde matricen C ved hjælp af multiplikation. Så kan hvert element defineres som c=a*b og vi får derfor en ny matrix, men skal man ikke have et tal ud af det? jeg mener hvis man har vektorerne a og b så vil deres prikprodukt give et tal og ikke en ny vektor. Jeg ved ikke om man kan lave denne sammenligning, men jeg ville bare lige hører.

Jeg ved ikke om det blev lidt uforståeligt det jeg lige har skrevet, men i må endelig spørge hvis der er noget jeg har formuleret helt uforståeligt.

Mange hilsner
Rasmus

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Et sådant produkt eksisterer slet ikke! Du kan ikke gange en m x n-matrix på en m x n-matrix (medmindre m = n).

Svar #2
14. januar 2007 af tumle (Slettet)

Hov det er rigtigt, min fejl, der var jeg vist lige lidt hurtig ;o) men hvis vi så antager at m=n, vil det så være et produkt jeg får ud eller skal det bare være en ny matrix?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det er en ny matrix.

Hvis du har en (r x s)-matrix A og en (s x t)-matrix B, så vil A*B være en (r x t)-matric. Derimod eksisterer slet B*A ikke.

Parenteserner kun for at øge overskueligheden.

Svar #4
14. januar 2007 af tumle (Slettet)

Hvad mener du med:

"Derimod eksisterer slet B*A ikke."

Vil det sige at hvis A er en (r x s)-matrix og B er en (s x t)-matrix, så kan man ikke sige B*A? i så fald, hvorfor? :o)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af piper (Slettet)

Det Dominik Hasek prøver at sige er at den kommutative lov for multiplikation for matricer fejler.

Dominiks mening er god nok, men B*A ville eksistere for t=r i hans eksempel.

Læs evt. på definitionen for matrixmultiplikation.

Skriv et svar til: Matrix (A*B)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.