Fysik
Energibevarelse
14. januar 2007 af
La Gioconda (Slettet)
Hjælp til nedenstående 4 fysik-opgaver:
En bold med massen 0,3 kg triller 20m ned ad et skråplan, der danner en vinkel på 20 grader med vandret.
-Hvilken højdeforskel er der på de 20 meter?
-Hvad er boldens hastighed til sidst?
En cyklist starter fra hvile på en vandret vej. Cyklist plus cykel vejer 80kg. Cyklisten træder i pedalerne, så cyklen påvirkes af en kraft på 25 N over en strækning på 150m. Derefter holder cyklisten frihjul.
-Beregn den kinetiske energi af cyklist plus cykel efter de 150m.
-Hvor høj en bakke kan cyklisten køre over uden at træde i pedalerne?
PÅ forhånd tak!!
En bold med massen 0,3 kg triller 20m ned ad et skråplan, der danner en vinkel på 20 grader med vandret.
-Hvilken højdeforskel er der på de 20 meter?
-Hvad er boldens hastighed til sidst?
En cyklist starter fra hvile på en vandret vej. Cyklist plus cykel vejer 80kg. Cyklisten træder i pedalerne, så cyklen påvirkes af en kraft på 25 N over en strækning på 150m. Derefter holder cyklisten frihjul.
-Beregn den kinetiske energi af cyklist plus cykel efter de 150m.
-Hvor høj en bakke kan cyklisten køre over uden at træde i pedalerne?
PÅ forhånd tak!!
Svar #2
15. januar 2007 af Zyklon (Slettet)
h = sin(20)* 20 m
½*m*v^2 = mgh
Forkort, omskriv og indsæt h
½*m*v^2 = mgh
Forkort, omskriv og indsæt h
Skriv et svar til: Energibevarelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
