Kemi

reaktionskema

14. januar 2007 af hero565 (Slettet)
hej!!!
man fremstiller en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5 g bariumhydroxid 8hydrat i i en 200 mL målekolbe og fylde den med vad op til stregen...

1) Jeg har beregnet den aktulle konc. af Ba2+ og OH- i opløsnigen.

2) opløsningen baldes med 100 mL 0,300 M HNO3 ved 25 grader... så skal jeg beregne aktuelle konc. af Ba+ og OH- og NO3- i den ny blanding...
_________________

der jeg bar beregnet den aktuelle konc. af Ba+ og OH- før i pubkt 1 kan jeg så bare, og kender deres stofnængde. Kan jeg så bare ændre volumen om til 300 og regne deres ny aktuelle konc. ud eller har jeg brug for reaktionskemaet??? hvordan kan jeg beregne den aktuelle konc. af NO3-???

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af frodo (Slettet)

OH-(aq) + H+(aq) --> H2O(l)

den forløber fuldstændigt, dvs n(OH-)=n(OH-, før)-n(HNO3)
men hvis dette er negativt er der overskud og n(OH-)=0

n(NO3-)=n(HNO3)
n(Ba2+, før)=n(Ba2+, efter)

så deler du bare med (200 + 100) mL og du har de nye koncentrationer

Svar #2
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok.... jeg er ikke helt med på

(OH-)=n(OH-, før)-n(HNO3)

Svar #3
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

hvorfor er det sådan??? er det ikke bare det sammen som (Ba2+, før)=n(Ba2+, efter)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af frodo (Slettet)

fordi OH- og H+ reagerer 1:1
når du tilsætter x mol H+ (i form af HNO3, der er en stærk syre) forsvinder der tilsvarende x mol OH-, hvis der er overskud af OH-

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2007 af frodo (Slettet)

#3: nej der sker en reaktion mellem HNO3 og OH-

Svar #6
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok :S reagere HNO3 ikke med H2O

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2007 af frodo (Slettet)

jo
HNO3 + H2O --> H3O+ + NO3-

Svar #8
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok... og jeg kan regne aktul konc. af NO3-, da jeg ved at 0,3 M HNO3- og kender blandings volum... Men jeg forstår ikke det her med(OH-)=n(OH-, før)-n(HNO3)

du må undskylde mig, men jeg vil lærer det

Svar #9
14. januar 2007 af hero565 (Slettet)

hvordan ser reaktionen ud???

der foregår først denne reaktion:

Ba(OH)2 * 8H2O (s) -> Ba(OH)2 + 8 H2O -> Ba2+ + 2 OH- + 8 H2O

så tilsætter man HNO3 og den reagere med vand som du skrev:
HNO3 + H2O --> H3O+ + NO3

men hvordan ser den endeligt reaktion ud???

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2007 af frodo (Slettet)

reaktionen er som jeg skrev i nummer 1:

H+ + OH- --> H20

Svar #11
15. januar 2007 af hero565 (Slettet)

jamen kan du ikke lige fortælle mig, hvad er de samtligt reaktioner der sker i opløsnigen fra start (inden man tilsætter HNO3) til slut, og hvordan de hænger sammen???

Jeg kan på ingen måder se at de tre reaktioner hænger sammen:
1) Ba(OH)2 * 8H2O (s) -> Ba(OH)2 + 8 H2O -> Ba2+ + 2 OH- + 8 H2O
2)HNO3 + H2O --> H3O+ + NO3
3)H+ + OH- --> H20

Hvor kommer den H+ fra i den 3. reaktion... Hvis den kommer fra HNO3,hvordan kan det lader sig gøre da alt HNO3 har reageret med vad og der blev dannet H3O+ og NO3-

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2007 af frodo (Slettet)

okay, du har ret. Jeg var inkonsekvent, men H+ = H3O+, det er bare en forkortet måde at skrive det på

så 3'eren bliver:

H3O+ + OH- --> 2 H2O

Svar #13
15. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok... hvordan finder jeg sp den aktuelle konc. for Oh-

Svar #14
15. januar 2007 af hero565 (Slettet)

er det så bare (OH-)=n(OH-, før)-n(H3O+)

Svar #15
15. januar 2007 af hero565 (Slettet)

hvad bliver den endeligt reaktion så:

Ba2+ + 2 OH- + 8 H2O + H3O+ + NO3 --> ???

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. januar 2007 af frodo (Slettet)

Ba2+ + 2 OH- + 2H3O+ + 2NO3- --> Ba2+ + 2 NO3- + 4 H2O

Svar #17
15. januar 2007 af hero565 (Slettet)

hvad blev der af de 8 H2O som jeg havde i første reaktion...?

Skal jeg bruge denne reaktion til at bestemme stoffernes stofmængde eller skal jeg fx bruge det her med (OH-)=n(OH-, før)-n(H3O+)og dermed kan jeg regne aktuelle konc ud fra det

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. januar 2007 af frodo (Slettet)

de 8 H2O valgte jeg ikke at medtage, da de figurerer på begge sider af reaktionspilen, og da det er nøjagtigt de samme molekyler, er de ikke med i nogen reaktion.
Og ja, den bruger du til at bestemme de aktuelle koncentrationer. Herudaf fås fx. den sammenhæng du selv nævner

Skriv et svar til: reaktionskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.