Matematik
differentialligning
15. januar 2007 af
Futze1 (Slettet)
har lidt problemer med en opgave:
en bakteriekulturs størrelse kan beskrives ved en funktion N, således N(t)= antal bakterier til tiden t, hvor t angives i døgn.
det antages at N er den løsning til diff.ligningen
dy/dt = (1/kvadratrod(t^2 +1))*y
hvor N(0) = 1000
- bestem en forskrift for N idet integralet til (1/kvadratrod(t^2 +1))*y = ln(t+ kvadratrod(t^2 +1) + k.
hvordan er det lige man gør det ?
- bestem de værdier af t > 0, for hvilke væksthastigheden til tiden t er mindre end 0,1% af N(t)
er også rimelig lost her :(
lidt hjælp tak :)
en bakteriekulturs størrelse kan beskrives ved en funktion N, således N(t)= antal bakterier til tiden t, hvor t angives i døgn.
det antages at N er den løsning til diff.ligningen
dy/dt = (1/kvadratrod(t^2 +1))*y
hvor N(0) = 1000
- bestem en forskrift for N idet integralet til (1/kvadratrod(t^2 +1))*y = ln(t+ kvadratrod(t^2 +1) + k.
hvordan er det lige man gør det ?
- bestem de værdier af t > 0, for hvilke væksthastigheden til tiden t er mindre end 0,1% af N(t)
er også rimelig lost her :(
lidt hjælp tak :)
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
