Matematik

Monotoniforhold

15. januar 2007 af Chick (Slettet)
Hej

Jeg skal bestemme monotoniforholdet til denne funktion

f(x)= kvadrod(x-4)

f = kvadrod(x)
f' = (1)/2kvadrod(x)

g = x-4
g' = 1

(1)/(2kvadrod(x-4))*1 =
(1)/(2kvadrod(x-4))

Så sættes dette lig 0.

1)/(2kvadrod(x-4)) = 0

Herfra kan jeg ikke komme videre. Hvordan får jeg x til at stå alene?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

De der paranteser, står de rigtigt, for de forvirre mig :S

Svar #2
15. januar 2007 af Chick (Slettet)

hmm.. de skulle jo gøre det nemmere...
1/2kvadrodx-4

Sådan kunne man vel også skrive det.. er nemmere at se det som en brøk, men er svært at lave herinde.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

altså, 1/2*kvadratroden(x-4) = 0?

Svar #4
15. januar 2007 af Chick (Slettet)

ja..

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

hvis jeg må få den ære, at sige 0 = 1/2*kvadrat(x-4) i stedet for. Så ved jeg ikke hvad du har det nemmest med.

Men da jeg er lidt nørdet så siger jeg:

kvadratroden(x-4)= 0/1/2

altså smider 0 og den halve over på den anden side.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

kan du selv nu?

Svar #7
15. januar 2007 af Chick (Slettet)

hmm.. den halve der driller.

x = 4,062019202

Burde resultatet ikke være 4 lige ud?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

jo det kan vi godt lege :)

Du behøver slet ikke aaalle de kommatal :), 4 er iorden.

Svar #9
15. januar 2007 af Chick (Slettet)

Kan du hjælpe igen.
Jeg skal finde nulpunkter.

3*kvadrod(2x-1) = 0


Kan se på lommeregneren at der ikke er nogen løsning, men hvordan viser jeg det?
Jeg kan ikke finde ud af at flytte talene i forhold til lighedstegnet..

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2007 af mathon

3*sqr(2x-1) = 0

når én af faktorerne i et produkt er 0 bliver produktet lig med 0

sqr(2x-1)=0

2x-1=0

x = 1/2

Svar #11
16. januar 2007 af Chick (Slettet)

Hmm..
Funktionen hedder 3*sqr(2x-1)

i #9 har jeg bare sat den lig med 0, men kan ikke komme videre.

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.