Matematik
Matematik A: integraler / stamfunktioner
15. januar 2007 af
VigdisBlach (Slettet)
to funktioner f og F er bestemt ved
f(x)=(x/x+1)^2 x>-1
F(x)=x+1-(1/x+1)-2*ln(x+1) x>-1
Gør rede for at F er en stamfunktion til f
vil i godt hjælpe, jeg ved ikke hvor jeg skal starte!
f(x)=(x/x+1)^2 x>-1
F(x)=x+1-(1/x+1)-2*ln(x+1) x>-1
Gør rede for at F er en stamfunktion til f
vil i godt hjælpe, jeg ved ikke hvor jeg skal starte!
Svar #1
15. januar 2007 af allan_sim
#0.
En funktion F(x) kaldes en stamfunktion til f(x), hvis det gælder, at F'(x)=f(x).
Du kan derfor gennemføre redegørelsen ved at differentiere F(x) og vise, at det er lig med f(x).
En funktion F(x) kaldes en stamfunktion til f(x), hvis det gælder, at F'(x)=f(x).
Du kan derfor gennemføre redegørelsen ved at differentiere F(x) og vise, at det er lig med f(x).
Svar #2
15. januar 2007 af uksomi (Slettet)
F(x)= Sf(x)dx altså du skal benytte integrationsprøven der siger at F'(x)=f(x) differentiere du F(x) og får f(x) har du gjort rede for at F er stamfunktion til f
Skriv et svar til: Matematik A: integraler / stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
