Matematik

Hjælp!

17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Jeg har 2 spørgsmål til "professoren". Det er ikke så højt et niveau eftersom jeg går på 1.år. Håber nogen vil hjæpe mig.
1) Ligning: 5-2(x+7)=3(x-4)
5-2x-14 =3x-12
-2x-3x =-5-12+14
-5x =-3
x =0,6 Er dette ikke korrekt??

2) En eksponentielt aftagende funktion f(x) = 12,43 x 0,932x <--(opløftet i x)

Halveringskonstant, hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Kontroller din løsning af ligning 1) ved at du indsætter x i ligningen. Hvis x er bestemt korrekt giver begge sider den samme værdi. Da ligningen er lineær er x entydigt bestemt (der er kun en mulighed).

Den sidste opg. 2) er der en formel til.

For en eksponentiel vækst y = b·ax gælder:

halveringskonstanten = (log (1/2))/(log a) .

De står i din bog.

Held og lykke.

Svar #2
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Tusind tak.. Er dog stadig lidt i tvivl. Log(1/2) bare en halv??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Det er bare den værdi du får ud når du tager logaritmen til en halv:

log(1/2) = 0,301

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Undskyld log(1/2) = -0,301

(Glemte minusfortegnet før)

:)

Svar #5
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

tak igen... rart der er nogen, der gider bruge tid på det. :)

Men = a kan jeg ikke rigtig finde ud af at finde.?

Svar #6
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

tak igen... rart der er nogen, der gider bruge tid på det. :)

Men = a kan jeg ikke rigtig finde ud af at finde.?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2007 af piper (Slettet)

y=b*a^x

a er det tal der er opløftet i x i din forskrift.

skrev y=b*a*x ved en fejl i den første post.

Det rigtige er

y=b*a^x hvor a er opløftet i x.


Svar #8
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Er gået helt i stå her med den opgave. Har været fraværende ved gennemgåningen i skolen, så kan ikke helt grade den.

f(x) står altså egentlig bare for y?

men skal vel bruge nogle punkter til at sætte ind i ligningen på Y's plads...

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.