Kemi

koncentrationsberegning

17. januar 2007 af Astridtm (Slettet)
Jeg har lige et par problemer med følgende opgave:

Bestem [Mg^2+] og [NO3^-] i en 0,030M opløsning af Mg(NO3)2(aq).

altså, magnesiumion og nitration...

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør! Hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du opløser 1 mol stof i en l ltr. vand har du koncentrationen 1 mol/l = 1 M.

Når koncentrationen er 0,03 M er det med hensyn til stoffet Mg(NO3)2. Da der er netop en Mg i molekylet, bliver koncentrationen af Mg og 0,03 M. Med hensyn til NO3 er der 2 NO3'er i molekylet. Hvad bliver da koncentrationen af NO3?

Svar #2
17. januar 2007 af Astridtm (Slettet)

Mg=0,030M
NO3=0,060M
eller hva? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Nemlig!

Svar #4
17. januar 2007 af Astridtm (Slettet)

mange tak :D

Skriv et svar til: koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.