Matematik

integrere

17. januar 2007 af kulfi (Slettet)
hey

havde lige et spørgsmål.

nogen der kan fortælle mig, hvad F(x)=5*sin(x) bliver hvis man integerer det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Man må sætte en konst. udenfor en integration:

F'(x)=5*(sin(x))' = 5*cos(x)

Du skulle altså bare slå (sin(x))' op i en formelsamling.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Undskyld. Jeg kom til at differentiere.

Når du integrerer må du også sætte en konstant udenfor.

F(x) integreret er -5*cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#1,

Nu skulle det integreres... Ikke fordi det ændrer så meget. Resultatet er



hvor c er en konstant.

Svar #4
17. januar 2007 af kulfi (Slettet)

hvad er det der +c for noget?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Som sagt, så er c en konstant. Den skal med, hvis du vil angive samtlige stamfunktioner til 5*sin(x). Dog sættes den tit til 0, og tages ikke med. I bestemte integraler udelades den helt, da den alligevel bliver ophævet når integralet udregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2007 af piper (Slettet)

Konstanten er et et reelt tal som fremkommet ved bestemmelse af en stamf.

Det er fordi integrere og differentiere er hinandens inverse. Og en konstant differentieret er 0. Derfor går konstanten ud lige meget hvilket reelt tal den må have.

Glemte konstanten ved min stamf. sorry

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2007 af piper (Slettet)

..Når man differentiere stamf. igen.. sikke det går.

Svar #8
17. januar 2007 af kulfi (Slettet)

nååh oki vi plejer at kalde det for k

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#8,

Ja, nogen kalder den for k(onstant) og andre for c(onstant).

Svar #10
17. januar 2007 af kulfi (Slettet)

fint nok tak for hjælpen

Skriv et svar til: integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.