Fysik

el

17. januar 2007 af Chimmi (Slettet)
ladningen på den positive ion er e. Voltmetret måler spændingsforskellen U_AB=150 V. Vi forestiller, at ionen bevæger sig uden modstand fra den positive til den negative plade, og at ionen er i hvile ved start fra den positive plade. Ionen masse er 5,0*10^-27 kg.

1) Der ønskes en begrundelse for, at ionens kinetiske energi ved den negative plade er lig med tabet i elektrisk potentiel energi. ---- hvordan skal jeg gøre det?

2) Beregn ionens hastighed før den rammer den negative plade.---------- Skal jeg her bruge formlen for kinetisk energi? Hvis ja, hvordan skal jeg isolere v^2..? en lille hint til at løse opgaven?

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af mathon


1) E_kin = q*U

2) v =sqr(2E/m)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

1) Du søger en begrundelse. Det må vel nærmest ligge i energibevarelsen, således at E,pot+E,kin er konstant.

Skriv et svar til: el

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.