Matematik

Tegning af plan

18. januar 2007 af jacokos (Slettet)
Skal have tegnet et plan. Har planens ligning, men kan ikke rigtigt få det til af virke.
Har prøvet i mathcad, men den skriver 'this variable is undefined' ved x-variablen..

Planens ligning er: 6x+10y+2x-26=0

Nogen der evt. lige kan prøve at plotte den ind i et program og se om de kan tegne den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2007 af piper (Slettet)

Hvis du har planen

6*x+10*y+2*z-26 = 0

(Tror det er det du mener, pga. din ordning i ligningen ellers er den ligning du skriver en lodret plan, så kan du i hvert fald bare tegne en ret linie i xy-planen og sige det er planen set oppefra)

Men hvis du vil tegne den plan som jeg skriver i MathCad kan du isolere z i ligningen og få:

z = -3*x-5*y+13

z er en funktion af x og y så skriv i MathCad:

f(x,y):= -3*x-5*y+13

Så definerer du eksempelvis N til at være

N:=CreateMesh(f)

(Skriv det præcist som det står)

Så tager du Surface plot på graph-paletten og så kommer der en tom graf frem. Nede ved den lille sorte firkant skriver du N

Så kommer planen frem.

Højreklik -> properties og du kan farve grafen og alt muligt sejt ;D

Held og lykke.



Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2007 af piper (Slettet)

Ellers er det også ret let at forestille sig hvordan et plan ser ud. Du kan nemlig tænke på at normalvektoren beskriver hældningen. Så bare find et punkt i planen, og så har du det hele.

Normalvektoren kan læses ud af planens ligning.

Svar #3
18. januar 2007 af jacokos (Slettet)

Fik den til at fungere første gang - men nu skriver den 'this value must be an array' når jeg har skrevet N i surface plottet

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2007 af piper (Slettet)

Du kan sende en besked over studi.dk med din mail-adresse. Så mailer jeg et billede (screenshot) af det, så kan det være, du kan få det til at virke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2007 af piper (Slettet)

Skriv desuden lige hvilken version af MathCad du bruger.

Skriv et svar til: Tegning af plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.