Kemi

HASTER..!

18. januar 2007 af sally0 (Slettet)
ph for følgende stoffer skal beregnes når:

[HNO3] = 0,00506 M
[HCl]= 0,01369 M

Svar #1
18. januar 2007 af sally0 (Slettet)

- UNdskyld fik ikke skrevet Hej :o)
Tror bare at jeg er så frustreret over den opgave..

Men nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

De er begge stærke syrer, så benyt:

pH = -log[C]

Svar #3
18. januar 2007 af sally0 (Slettet)

Jamen, jeg fik at vide dengang jeg skulle løse dem, at jeg ikke måtte...
Ellers ville jeg have gjort det for længst... :S

Svar #4
18. januar 2007 af sally0 (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe??! Please..?

Svar #5
18. januar 2007 af sally0 (Slettet)

KAN NOGEN HJÆLPE?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Jammen der er ikke andre måder! Blot husk på, at både HCl og HNO3 er stærke syrer, hvorfor du skal addere de to koncentrationer til en "fælles" syrekoncentration og beregne pH som i #2

Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2007 af frodo (Slettet)

jo, du kan selvfølgelig opstille syrestyrkekonstanterne for begge protolyserne, masse- og ladningsbevarelse + vands autoprotolyse.

Og hvis du gør dette og laver nogle fornuftige tilnærmelser kommer du frem til:

[H+]=c(HCl) + c(HNO3)

Hvis du vitterligt mener at [HNO3]=0,00506M og [HCl]=0,01369M
har du ligevægtene:

HNO3 <--> H+ + NO3-
HCl <--> H+ + Cl-
hvor du kender de aktuelle koncentrationer af HNO3 og HCl, men jeg tvivler på at du mener de aktuelle koncentrationer i stedet for de formelle, hvoraf det første i dette indlæg kan benyttes..

Svar #8
20. januar 2007 af sally0 (Slettet)

Tusind tak :o) Lidt sent, for vi fik fa gennemgået dem..

Skriv et svar til: HASTER..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.