Matematik
integrer (8x^3-6x)?
18. januar 2007 af
Punjaban (Slettet)
Hejsa! Jeg skal beregne det mest simple integral (ville nogen nok sige), men jeg er lidt usikker her.
Nu skriver jeg det bare som et ubestemt integral (selvom det egentlig ikke er):
?(8x^3-6x)*dx
Det er egentlig bare selve integrationen jeg har et problem med.
Jeg har fået at vide at det skal gøres på følgende måde:
[(8*1/4x^4)-(3x^2)]
Kan det passe?
Nu skriver jeg det bare som et ubestemt integral (selvom det egentlig ikke er):
?(8x^3-6x)*dx
Det er egentlig bare selve integrationen jeg har et problem med.
Jeg har fået at vide at det skal gøres på følgende måde:
[(8*1/4x^4)-(3x^2)]
Kan det passe?
Svar #1
18. januar 2007 af chrissertina (Slettet)
Øhm, resultatet bliver:
[2x^4-3x^2]
Forstår du det, ved bare at se på resultatet, eller skal du have en forklaring?
[2x^4-3x^2]
Forstår du det, ved bare at se på resultatet, eller skal du have en forklaring?
Svar #2
18. januar 2007 af Punjaban (Slettet)
Jo, jeg kan godt forstå det. Men jeg havde regnet med at det ville komme under reglen der hedder [x^a]=(1/a+1)x^(a+1)
Hmm, men jeg kan da godt se din giver mere mening...
Hmm, men jeg kan da godt se din giver mere mening...
Svar #3
18. januar 2007 af chrissertina (Slettet)
Undskyld, vi har jo begge ret. Hehe.
8*1/4=2 Så det er jo bare det samme, som jeg har skrevet. Sorry at jeg roede lidt rundt i det. Plejer bare at tænke mig frem til det, i stedet for at bruge formlen. ;)
8*1/4=2 Så det er jo bare det samme, som jeg har skrevet. Sorry at jeg roede lidt rundt i det. Plejer bare at tænke mig frem til det, i stedet for at bruge formlen. ;)
Skriv et svar til: integrer (8x^3-6x)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
