Matematik

Potensfunktion

20. januar 2007 af Leah (Slettet)
Jeg har fået oplyst denne potensfunktion

Y = 23 * x^0,85
hvilket åbenbart er en sammenhæng mellem diameter og højde for træer.
x er træets diameter 1,5 meter over jorden og y er træets højde.
Vores træs diameter er over en periode vokset med 40%

Jeg skal finde ud af, hvor mange procent højere træet er blevet.

Skal jeg blot sætte 40 ind på x plads?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Nej..
Du skal give x en tilfældig værdi, fx 10. Så skal du lægge 40% til. Dvs. 10*1.40 = 14.
Så indsætter du 10 på x's plads og udregner y's værdi. Derefter indsætter du 14 på x's plads og udregner y's værdi. Nu skal du bare finde ud af hvor menge procent f(14) er større end f(10).

Svar #2
20. januar 2007 af Leah (Slettet)

Skal lige se, om jeg har forstået det rigtigt.

Altså, vi giver x en tilfældig værdi, fordi vi derudfra selv bestemmer træets diameter 1,5 meter over jorden.
Vi siger 10 og lægger 40% til.. 10 * 1,40 = 14 (kan ikke lige se, hvorfor du ganger med 1,40?)

Så siger jeg
Y = 23 * 10^0,85 = 162,828
Y = 23 * 14^0,85 = 216,739

og så (216,739 -162,828 / 162,828) * 100 = 33,11% ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Ja. Det er rigtigt:-)

Jeg ganger med 1.40, fordi det er det samme, som 100% af x, plus 40% af x.

Svar #4
20. januar 2007 af Leah (Slettet)

Argrg.. Mig og procenter og brøker vil aldrig blive bedste venner. Forstår det ikke, meeeen.. Det går nok

Tak for hjælpen (;

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.