Matematik

forskr

20. januar 2007 af hjælp19 (Slettet)
hey

står i min opg

I Zebra-land var befolkningstallet 250 670 indbyggere i år 2000
Befolkningen har en vækst på gennemsnitligt 1,3% om året.
Angiv en regneforskrift for en model for denne udvikling.


2000 * 1,3 opløfet x =Y

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

y=2000·1,013^x

Svar #2
20. januar 2007 af hjælp19 (Slettet)



ny svar


) Beregn hvornår befolkningen er 1 mio.

skal man¨så put 1 mio på x stedet

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Rettelse

y=250670·(1+r)^x.
Her er x antal år efter 2000 og y er befolkningstallet.

Du skal derfor løse ligningen
1000000 = 250670·(1+r)^x

Svar #4
20. januar 2007 af hjælp19 (Slettet)



altså mener du sådan

250670·1,013^x

2.


Beregn hvornår befolkningen er 1 mio.

hvad med den hvordan regner man den ud


skal man¨så put 1 mio på x stedet

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen
1000000 = 250670·1,013^x

Svar #6
20. januar 2007 af hjælp19 (Slettet)

ok
sådan mener du
1000000 = 250670·1,013^x

1000000/250670=3,9893

den 3,9893 kvartrat rod med den 3,9893

er det spdan du mener med at læse ligning

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

1000000 = 250670·1,013^x
1000000/250670 = 1,013^x
log(1000000/250670)/log(1,013) = x
107,12 = x

Skriv et svar til: forskr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.