Matematik

ubestemte integraler

20. januar 2007 af yazahra (Slettet)
hej alle hjælpsomme mennesker :)

jeg er igang med at en opgave som omhandler ubestemte integraler, som skal løses uden hjælp af lommeregneren, og jeg ved elleres ikke hvordan det skal gøres.

her er følgende:

a) (kvadratrod x + (1/(kvadratrod x))

b) (-1-x^1,6)

håber nogen kan vise mig hvordan man kan beregne dem uden brug af lommeregneren.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt at
kvrod(x) = x^(1/2)
og
1/kvrod(x) = x^(-1/2)

Svar #2
20. januar 2007 af yazahra (Slettet)

i følge facit skal
(kvadratrod x + (1/(kvadratrod x)) give følgende:

2/3*x^(3/2)+2*kvrod(x)+k = 2*kvrod(x)*((1/3)x+1)+k

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

2/3*x^(3/2)+2*kvrod(x)+k er korrekt.

2*kvrod(x)*((1/3)x+1)+k giver ingen mening for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af allan_sim

#2+#3.
Eftersom x^(3/2) og x*kvrod(x) er det samme, så er resultaterne identiske.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er naturligvis korrekt.

Skriv et svar til: ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.