Kemi
Sammenblandning
20. januar 2007 af
kuldioxid (Slettet)
Hej, nogen der ka hjælpe med denne opgave:
"I et bægerglas findes 100 mL 0,0887 M ethansyre (= eddikesyre).
a) Beregn pH i denne opløsning.
Der tilsættes nu 50 mL 0,100M NaOH.
b) Opskriv reaktionsskemaet for den reaktion, der sker ved sammenblandingen.
c) Argumenter for, at bægerglasset nu indeholder en pufferopløsning og beregn pH i denne opløsning.
"
"I et bægerglas findes 100 mL 0,0887 M ethansyre (= eddikesyre).
a) Beregn pH i denne opløsning.
Der tilsættes nu 50 mL 0,100M NaOH.
b) Opskriv reaktionsskemaet for den reaktion, der sker ved sammenblandingen.
c) Argumenter for, at bægerglasset nu indeholder en pufferopløsning og beregn pH i denne opløsning.
"
Svar #1
21. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)
a)
pH = (1/2)*[pKs-log(Cs)]
b)
CH3COOH (aq) + NaOH (aq) --> CH3COONa (aq) + H2O (l)
pH = (1/2)*[pKs-log(Cs)]
b)
CH3COOH (aq) + NaOH (aq) --> CH3COONa (aq) + H2O (l)
Skriv et svar til: Sammenblandning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
