Kemi
Hjælp! molære standardenthalpi for methan
21. januar 2007 af
Missty (Slettet)
Hej,
Håber, at I kan hjælpe med med den her opgave:
Gennem forbrændingseksperimenter er bestemt følgende (delta H standard)-værdier ved 25 grader C for:
brint = -286 kJ/mol
grafit = -394 kJ/mol
methan = -891 kJ/mol
Bestemt heraf den molære standardenthalpi for methan
Jeg har opstillet de 3 reaktionsskemaer op og prøvet at regne på det, men min facit passer ik med databogen :/
Håber, at I kan hjælpe med med den her opgave:
Gennem forbrændingseksperimenter er bestemt følgende (delta H standard)-værdier ved 25 grader C for:
brint = -286 kJ/mol
grafit = -394 kJ/mol
methan = -891 kJ/mol
Bestemt heraf den molære standardenthalpi for methan
Jeg har opstillet de 3 reaktionsskemaer op og prøvet at regne på det, men min facit passer ik med databogen :/
Svar #1
21. januar 2007 af frodo (Slettet)
de tre enthalpier betegnes DH1 (brint), DH2(grafit) og DH3(methan)
der må da gælde at:
DH1=DHf(H2O,l)
DH2=DHf(CO2,g)
DH3=2DHf(H2O,l)+DHf(CO2,g)-DHf(CH4,g)
se da om du ikke kan isolere DHf(CH4) ud fra dette..
der må da gælde at:
DH1=DHf(H2O,l)
DH2=DHf(CO2,g)
DH3=2DHf(H2O,l)+DHf(CO2,g)-DHf(CH4,g)
se da om du ikke kan isolere DHf(CH4) ud fra dette..
Skriv et svar til: Hjælp! molære standardenthalpi for methan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
