Matematik

Omskrivning af denne ligning!

21. januar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ja, jeg har denne ligning til en cirkel:

x^2-6x+y^2+8y=0

Jeg skal have skrevet den om til denne type:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

En der kan hjælpe? Har ikke prøvet det før, og det haster en smule!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af mathon

(x-3)^2-9+(y+4)^2-16 = 0

(x-3)^2+(y+4)^2 = 5^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2007 af Matkaj

Brug completing the square hvis du kender den teknik

Svar #3
21. januar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Tusind tak!

Svar #4
21. januar 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg skal finde en ligning til tangenten i punktet (6,0)

Hvordan er det nu det gøres?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

du skal finde det punkt som cirklen går igennem.
Dernæst kan du finde hældningskoeficienten a:

a=y2-y1/x2-x1 og ligning for tangenten:
y-y0=a(x-x0), hvor du skal indsætte punktet (6,0) i x0 og y0's plads eftersom det er gennem det punkt tangentens ligning skal findes.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2007 af mathon

tangent i (6,0)

se
http://peecee.dk/?id=24876

Skriv et svar til: Omskrivning af denne ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.