Matematik

skæring med parabel

21. januar 2007 af Unce (Slettet)
har lidt problemer med en opgave.

Parablen P er bestemt ved y= x^2-8x+11 og
linjen I er bestemt ved y= -1/2x

jeg skal finde koordinatsættene til hvert af skæringspunkterner imellem P og I.

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2007 af dnadan (Slettet)

Sæt de to forskrifter lig hinanden, derpå finder du ved hvilken en x-værdi de skærrer hinanden... Y-værdien findes ved indsættelse i en af de to forskrifter...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2007 af uksomi (Slettet)

så skal du sætte parablens ligning til at være lig med linjen l:

x^2-8x+11=-1/2x
og du får at x= 2 og x=11/2
Derefter beregnes andenkoordinaterne
y=2*-1/2=-1 og y=-1/2*11/2=-11/4

Koordinatsættet til skæringspunkterne mellem l og p er
(2,-1) og (11/2, -11/4)

Svar #8
21. januar 2007 af Unce (Slettet)

ja ok mange tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=23754


Skriv et svar til: skæring med parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.