Matematik

Kugle i rummet

22. januar 2007 af Frank88 (Slettet)
Kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal gribe denne opgave an, nogle der har ide'en til hvordan jeg kommer i gang?


I et koordinatsystem i rummet er en kugle bestemt ved ligningen:

x^2-4x+y^2+2y+z^2-6=0

Den rette linje gennem punkterne P(0,1,2) og Q(1,2,3) skærer kuglen i to punkter A og B.

Bestem koordinatsættet til hvert af disse punkter.

Svar #1
22. januar 2007 af Frank88 (Slettet)

Virkelig ingen der kan hjælpe mig igang?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af carolinestx (Slettet)

Kunne også godt bruge noget hjælp til denne!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af mathon

cirklen:
                             (x-2)2 + (y+1)2 + z2 = 11

den rette linje har
parameterfremstillingen:

                             (x.y.z) = (1,2,3) + t·(1,1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af mathon

skæring kræver:

                              (1+t-2)2 + (2+t+1)2 + (3+t)2 - 11 = 0

                              3t2 + 10t + 8 = 0


Skriv et svar til: Kugle i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.